Selasa, 22 Jun 2010

Second day...

salam muhibah semua..
cuace mendung jer di trg nie..semendung di hati aku nie.. haha..
tapi memg la..lately jiwa rs sumething kurang jer.. ermm..yer lah.. dh 3mgu hasben di cc..tup² dia dh masuk skolah.. of course la terase.. jauh plok tue.. tgal la aku n Aidil jer nih.. kalu layan sgt ape yg aku rs nie..memg blh nanges setiap hari.. kadang mls pk..biar la..go on jer lah nge hari² mendatang.. nanti balek la hb tu..
2nd day? hehe.. ganti pose la.. kang aku bersalin smgu sblm ry.. so.. dh mkn smgu kt situ tgal pose..then campur 2-3 hr sblm tue.. jd la...hehe..mn lh ckp..
knp yer.. bl pose jer.. asyik pk nk msk ape.. n mula la blog walking ke blog msk².. semalam aku teringt ketam goreng telur masin dlm JJM..fuh..cm best jer.. se ag..sebb dia kate hage tuk ketam msk cenggitu hage RM60/kg..fuh... cukup mahal.. tue yg aku men'google' resepi n dpt la.. n sgt senang ok.. ingt nk masak tuk berbuke..then singgah pasaraya nirwana otw balek kj.. tgk ketam nyer kecik la.. mesti isi x byk.. PLAN B!! teringat plok perencah laksa sarawak yg hb wt balek baru nie.. try msk la.. dh mkn kt umah mertua bru nie.. tp xpuas ag la..so..aku decide nk msk la.. n terus cri isi kerang n sosej.. daun bawang.. n TAUCU.. haha.. aku nk masak sayur kailan taucu.. kalu mkn nge sawi..adik aku xlaju sgt.. so decide grg sayur la.. balek jer umah.. tgk dh ader kangkung yg dh siap potong.. ape lagi..tuko jer la...kangkung goreng taucu.. wah.. wallaaa..best.. memg spt yg di jangka.. habes.. adik² suke.. n perencah laksa sarawak tue memg best.. sm cam brand yg hb beli sblm nie..
lupa la nk snap pic.. sampai jer umah.. terus msuk dapur.. sebab Aidil tgh tdo ms tue.. huhu..prepare brg.. n buat air rebusan ayam.. n mandi n smyg.. siap² jer masuk dpur n trus start masak².. dh siap msk²..main² nge Aidil.. mandikan dia..siap kn dia.. n rest la jab sementara tgu waktu berbuke..
arie nie..ermm.. ape menu nyer ha.. cam nk wat ns grg belancan berapi..haha.. shedap²..n sup bebola.. wah..best... nanti la..tgk kt umah nanti cmner.. cukup bhn lh buat.. yg penting ader belancan, cili padi n bilis.. kalu jp bebola ikan..lh buat sup tuh..


k lah.. pose² ckp hal mkn².. bikin jiwa ini terliur daaa....

sumber: cik google


0 munajat: