Rabu, 3 Jun 2015

Mama 3heroes

Salam uoll
Bersawang, berhabuk. Fuhhhh.. Tenggelam susah nk timbul jadi nya. Hihi..

Alkisahnya.. Mama dah pun selamat melahirkan anak ke-3 dengan jayanya. Kihkihkih.

Hero nombor 3. Aatif Razin nama diberi. 25.9.2015, 10.04am, seberat 3.6kg. Alhamdulillah, on due date. Betul-betul memenuhi impian papa nak tarikh lahir sama seperti papa walau lain bulan, denga izinNya jua.

Dah kira berapa bulan now?
Ya..ya..
8 bulan dah uoll. Baru terhegeh+hegeh nak update kan. Life sangat bz tapi bermakna amat. Dengan papa dah duk bersama.. Life kat umah sendiri.. Ragam 3 beradik ni. Walau kadang rasa tunggang terbalik.. Tp Alhamdulillah.. Mama belajar untuk manage life hari ke hari.






Ha.. Ini lah hero mama yang terbaru. Dh boleh berdiri dh now. Merangkak sangat laju..

Ok2. Sambung next time. Si hero pujaan hati dah bangun. Yang ni sesaje cuba update pakai hs. Ok rupenya. Senang aje.

Till then uoll..



Rabu, 25 Jun 2014

Set Berpantang Shaklee

Masa mengandungkan anak kedua, aku dah mula consume Shaklee. Beli di farmasi. Tak ada search internet bagai pon, just redah je ke farmasi. Dia bagi aku ESP, Vitamin C ( tu pun sebab ofismate yang nasihat makan vitamin C nie) dan alfalfa.

Bila nak makan je, mula lah aku men'google' sana sini. Alhamdulillah, badan memang terasa cergas sampaikan mak aku pun kata aku tak macam orang berpantang. yealah, tak ade kain batik, baring memanjang ke. Aku lebih selesa dengan seluar. Kahkahkah. Dan aku layan menjahit kraf masa tu. Satu lagi, aku amik phytonatal untuk melawaskan najis. Haha. After ni dah tak ada dah, Ostematrix akan mengambil alih tempat phytonatal. Alfalfa pon aku redah je makan walau anak aku time tu ada kuning. 

Masih terbau-bau waktu aku berpantang. Dia lain tau, moment-moment dia tu sangat berbeza. Bangun pagi dah ade aktiviti yang kena buat, suasana berpatang tu ada. Menu pagi aku roti+milo. Menu petang, biskut jagung+air tea. Air tea tu aku tak minum beria pun, untuk buat cicah je..kadang ganti dengan air kopi kampung. Tengahari nasi panas + ikan panggang + sayur air. Kudapan aku kerepok keping. Kihkihkih. Koboi je cara pantang aku, tapi Alhamdulillah everything smooth je. 

Aku pun tak banyak gambar waktu mengandung dan berpantang, sebab aku rasa sangat comot time tu. Badan kembang. tak suka..tak suka.. :)

Mengandung kali ketiga, suami bagi support untuk jadi ahli terus, memandangkan aku nak jugak consume Shaklee sekali lagi.
 
Secara ringkasnya, fungsi set berpantang adalah untuk:
  • Memulihkan organ peranakan supaya kembali subur dan memulihkan kesihatan rahim selepas bersalin.
  • Memulihkan luka luaran dan dalaman selepas bersalin.
  • Mengembalikan kecantikan tubuh badan seperti sebelum bersalin 
  • Supaya dapat mengelakkan stres dan meroyan 
Set berpantang Shaklee terdiri daripada 4 jenis produk vitamin dan mineral:

- VITA-LEA
Membekalkan 23 jenis vitamin 
Meningkatkan kecerdasan mental & ketahanan dari jangkitan
Menolong memulihkan fungsi penghadaman dan selera makan
Penting untuk pertumbuhan sel dan pembiakan 
  - B COMPLEX
Mengurangkan simptom kemurungan dan tekanan
- VITA C
Menolong mengurangkan simptom alahan
Anti Oksidan semulajadi
Menjaga kesihatan gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah

- ZINC COMPLEX
Mengurangkan keguguran rambut
Meningkatkan sistem imun, menolong penyembuhan luka dalaman dan masalah jeragat
Menyembuh daya seksual dan pertumbuhan organ 

 Jom, cuba sendiri!

Mira [ SID 1110098]
Call / sms / whatsapp :019-9828460
Blog: myraanang.blogspot.com
email: myra.anang@gmail.com



Isnin, 23 Jun 2014

Selfie Dengan Hero-Hero Kesayangan


Waktu kejadian: Pagi, Sebelum mama despatch anak-anak ke skoll masing-masing, sebelum mama pergi kerja.
Pelakon: Mama, Hero pertama: Aidil Rayyan, Hero kedua: Aiman Rizqin
Lokasi: Traffic Light Simpang Tokku, K.Terengganu.

Kelihatan adik yang sangat mengantok untuk membuka mata, manakala si Abang yang sangat ceria, kerana sudah kenyang dengan semangkuk mee goreng yang mama masak dengan penuh kasih sayang. :) serta sebotol susu chocolate Dutch Lady.




Mama dah mula nak berselfie, bila melihat mood abang yang sangat ok pagi nie.
 

Sangat korea kan mata abang Aidil, tapi di cantiikan dengan kening sama sebijik dengan papa nya. Masa mengandungkan dia, mama selalu doa pada Allah nak kening macam papa untuk anak sulung mama. Allah dengar, Alhamdulillah. tapi mata ikot mama. Hihi. Selalu usik Aidil, "macam korea lah Aidil". Korea versi melayu.

 
Aiman dah bangun dah masa nie. tengok, tersengih-sengih, mamai-mamai pegang mama. Sempat mama snap snap. Kihkihkih. Mood sangat elok sebelum sampai next station, traffic light wakaf beruas. Tahu sangat laluan nak ke taska nya. Start situ terus tantrum. Alahai anak.
 





 
Join mama selfie sesekali kan. Mama pon bukan selalu macam nie. Pedulikan kata kereta kiri kanan. Yang penting kita happy!!!

Tata!!








Rabu, 4 Jun 2014

Ostematrix, Pil Kalsium


Ni vitamin wajib aku sebelum tidur, untuk dapatkan tidur yang berkualiti walau pun ada gangguan time ketiduran. Hehe.. Jangan fikir bukan-bukan ye, mostly dengan anak lah. Nak bangun kencing lah, nak susu lah.. pampers anak dah basah sangat lah.

Alhamdulillah, aku betul-betul jatuh cinta dengan Ostematrik nie. dan tak lupa juga untuk suami tercinta, memang aku kejutkan dia walau pun dia dah nyenyak tidur. Lelaki nie biar dia bangun tidur dengan keadaan segar bugar.. baru mood dia terjamin. 
Pagi-pagi pon pembuangan lancar jer. Haha!! Alhamdulillah, no more sembelit waktu pregnant nie. hazab sangat lah kalau yang membuang 2-3 hari sekali tu. kentut pun busuk semacam. Kahkahakah..

Kelvin zahari kata, kena membuang 2 kali sehari, baru proses pembuang tu betul-betul bagus. Sebelum nie, memang jenis aku nie susah nak membuang, kalau boleh membuang sekali sehari dah suka sangat dah. kalau 2-3 kali sehari lagi lah aku suka. Tak de lah muka nie cemberut je.


1 biji ostematrik = 1 gelas susu tinggi kalsium + 80 biji badam


Wow!! dah lah aku telan 4 biji sekali telan sebelum tidur.. mau tak berkhasiat tidur aku. Haha.
Tak tipu. Bangun tidur rasa best je.
Ostematrik nie pil kalsium tau. Pregnant kali nie aku memang tak minum susu Anmum, just ambil vitamin-vitamin shaklee + esp. Dah, cukup dah. Sihat untuk aku, Insya Allah anak dalam kandungan pun akan dapat khasiat yang sama. Insya Allah.
Aku pun dah mention dalam entry sebelum ini kan. Tumit kaki aku tak merekah teruk seperti sebelum ini.

Formulanya unik di buat dari 
  • mineral semulajadi dan garam mineral dari laut mati 
  • mengandungi kalsium 
  • magnesium 
  • fosforus 
  • vitamin D 
  • Zinc 
  • Kuprum 
  • manganes 
  • boron.   
Pengambilan ostematrik secara konsisten blh menguatkan tulang & secara tak langsung membekal kan kalsium kepada tubuh.

Apa lagi, jom cuba!


Mira [ SID 1110098]
Call / sms / whatsapp :019-9828460
Blog: myraanang.blogspot.com
email: myra.anang@gmail.com




PROMO BULAN JUNE: VITAMIN E


PROMO BEST BULAN INI!!
VITAMIN CINTA!
VITAMIN SUAMI ISTERI!!

Mira [ SID 1110098]
Call / sms / whatsapp :019-9828460
Blog: myraanang.blogspot.com
email: myra.anang@gmail.com




Another Heroes in my Happy Family

Nie hero-hero pujaan hati mama.. sentiasa..selamanya.. dan Insya Allah akan bertambah lagi seorang.
Mama lah puteri tunggal nanti. Haha!!





Mira [ SID 1110098]
Call / sms / whatsapp :019-9828460
Blog: myraanang.blogspot.com
email: myra.anang@gmail.com