Khamis, 17 Mac 2011

18 bulan

horeyyy...!!

Aidil dah pun membesar dgn jayanya..18 bulan..!! terlalu sekejab..sangat² sekejab okay.. terlalu pantas masa berlalu.. Alhamdulillah.. oppsss..bukan today yer.. 4 hari yg lalu yer kawan².. 13.09.2011.. mama lambat update.. dh memg 2-3 hari nie xde post..tenet kat ofis cam siput sedut.. bile balik umah lak.. memg sangat sibuk sekarang.. banyak nak kena setle..

tp... mama still ingat birthdate anak mama.. ermm.. a day before.. kami jayakan satu majlis tuk pembukaan drayyan boutique.. semua berjalan lancar..walau cuaca tak berape nak ok. kami tempah nasi kunind & aku buat mee hun soto.. sangat gigih kami berdua nak siap kan itu semua.. Aidil Rayyan dah selamat kami post ke Padang Midin..sori yer sayang.. mama & papa sangat sibuk untuk siapkan itu semua.. huhu..Jumaat malam tu pun..dah balik pukul 2 pagi.. siapkan dessert..bahan² tuk mee hun soto.. esok nya gigih kami berdua ke kedai..konon pukul 8pg nak ada kat kedai..terlajak sampai pukul 9..huhu.. tapi still berjalan lancar.. siapkan sup n begedi.. bahan² sampingan semua nya.. pukul 2ptg majlis dah bermula... mee hun soto mama mendapat sambutan lah..suke².. kena plok time hujan.. lagi la best makan sup..

ke hulu ke hilir mama hari tue.. 2x buat sup.. huhu..xcukup.. ape² pun semua berjalan lancar.. Alhamdulillah.. seronok..1st time handle majlis gini kan..

eh..mengarut dh mama kan..nak cerita pasal anak kesayangan.. hehe..

korang..tahu tak, my Aidil skang nie kalu merajuk boleh tahan hebat.. cume yang aku perasan..masuk 18 bulan nie.. bile kitorang marah je aidil nie.. dia macam pandai buat muke sket.. diam jer..kerut² dahi.. haha.. cam nak gelak jer.. tp mama kena maintain la muka masam..kalu tak nanti Aidil ingt mama dia main² lak..

tengok lah nie... pagi² sebelum mama g keje... Aidil dah buat satu kesalahan.. terus masam gini..

aku rase kan.. dlm 5 minit gak dia diam gini jer.. 1st time aku tengok dia gini.. hihi... comel..anak mata tue ke kiri..ke kanan...

haha... sian my Aidil nie.. aku pon saje jer.. sebab nak siap² ke ofis cepat.. dah siap jer sume.. pakai tudung bagai.. panggil jer 'Aidil'.. terus ok.. mari cepat² kat aku..pegang tangan mama dia nie.. haaa...tahu pun..mama saje jer.. awak nakal sangat la Aidil Rayyan..tp mama tahu awak budak baik.. selalu tolong mama.. selalu hiburkan hati mama.. maaf yer sayang.. moga nanti Aidil Rayyan jadi anak yg soleh.. yg bertanggungjawab & boleh jadi abg yg akan protect adik² Aidil nanti.. Insya Allah..

2 munajat:

hadina berkata... [Reply to comment]

selamat 18bulan yer aidil.. :)
anak2 myra cmtu lah..bila beralih bulan, mcm2 gaya baru yg datang..kdg2 nak marah pun yer nak gelak pun yer...apa-apa pun dialah amanah yg perlu dijaga..

NURUL JAMIAN berkata... [Reply to comment]

hepi 18 months

dah besar anak bujang