Selasa, 19 Oktober 2010

Suami..

Salam selasa semua..

cuaca mendung.. hujan renyai²..
partition keje plak adap ke tingkap luar..
ke langit biru.. ke kubur Islam lagi..
layan plok lagu Maher Zain..
wah..sangat la insaf ok..

moga hati ini sentiase di bawah rahmatMu ya Allah..
moga hati ini sentiasa rindukan Mu..
moga hati ini tak berpaling dari segala kebahagian yang telah kau kurniakan..
moga hati ini tak kan lalai..dari sentiasa mensyukuri atas segala-galanya...
Amin..Insya Allah...

sekadar bermunajat..mengenang nasib suami di Pedalamn Kapit sana..
membandingkan kehidupan aku dan dia..
sangat jauh bezanya..
makan nya xbersiap..
baju keje pakai yang seadanya..entah iron ke tak..
tempat tido entah kemas ke tak..
entah la..
tak pernah sampai lagi..masih tak berkesempatan..
maybe 1day.. atau tak kan pernah sampai..
sekadar melihat melalui gambar yang di titipkan...
hati ini sayu...sekadar itu yang boleh aku kongsikan..
dan simpatikan...
betapa luluh hati seorang isteri ini...yang hidup dalam penuh kesempurnaan..
betapa aku masih tak bersyukur.. masih meminta-minta.. malu nye hati ini...
maafkan sayang abg... atas segala kekhilafan diri ini..
sayang sentiasa belajar membaiki segala kelemahan diri ini..

hati ini terpanggil nak buat post nie..pas tgk pic suami yang terbaru..
journey nk pulang ke sekolah...
disebabkan jalan air dh memg xblh di lalui..so..
terpakse lah gn kan jalan lain..naik 4vd...
abg kate..muat 15 org..uiks...ramai giler..
safety memg dh x de..
Ya Allah..sampai bile semua kesusahan ini mahu kami tempuhi..
korang tgk la pic nie..dh xde rupe cikgu dah..dh memg rupe pekerja balak dh.. ='(

pic² dari fb kawan suami.. dah xde rupe cikgu kan..huhu..xnk layan perasaan lagi...jom...keje...

layan lagu nie jab yer...

For The Rest Of my Life.. dedicated tuk suami tersayang..

2 munajat:

NURUL berkata... [Reply to comment]

lagu maher zain tu mmg best dan bagus kan

Myra Anang berkata... [Reply to comment]

yup.. sayu jer hati nie.. tp yg klako nye..bru tahu kewujudan dia nih mgu lepas.. huhu..